Daripada

Tweets about a recent trend: Daripada

Menuruni gunung memang lebih mudah daripada mendaki, tetapi keindahan bukan terlihat di bawah, melainkan pada puncaknya
RT @__haikal: Org takkan pernah puas hati dgn apa yg kita buat walau ada sebab tersendiri.so,layan surya lagi best daripada layan mulut longkang kau.
Mengejar kesempatan justru lebih menguatkan dan mendamaikan, daripada mengejar kemapanan.
Front dingin (cold front) cenderung bergerak lebih cepat daripada front hangat (warm front) dari waktu ke waktu.
Ingatlah kata pepatah ” Hari ini harus lebih baik dari hari kemarin, dan besok harus lebih baik daripada hari ini “
Hidup efektif selama 33 tahun jauh lebih baik daripada hidup tidak produktif selama 100 tahun
Sungguh, dakwah ini adalah mata rantai. Dan kita mahu menjadi sebahagian daripada mata rantai itu biar sedikit cuma peranan kita!
Daripada menyindir seseorang utk membuktikan bhw Ia salah, lebih baik melakukan hal yang benar & menjadi teladan.
Jadi betullah orang arab cakap lidah/kata2 lebih tajam daripada pedang. Berwaspadalah bila berbicara. Maaf andai ada salah dan silap. '(
RT @budaktomato: Kalau nak berak tapi tandas tak best ni lagi sanggup tahan tahi daripada keluar.
Lebih baik JOMBLO tapi setia, daripada PUNYA PACAR tapi banyak selingkuhan. END."
Jika cowok kamu ngelirik cewe lain bersyukurlah, Kamu msih diberi cowo normal. Daripada dia ngelirik cowok lain..
RT @Lk30_: ingat pesan abe, hebat mcm mana pun kita, jgn lupa mak ayah sebab sebaris "doa" daripada mulut mereka pun sudah cukup buat kita berjaya.
Lebih baik merasa dicintai kemudian kehilangan, daripada tidak pernah dicintai sama sekali
Lebih baik menjadi orang bodoh yang tidak mengerti apa-apa. Daripada orang terpelajar yang tidak tahu jalan. -Nobita (Doraemon)
Lebih baik gak tau, daripada tau tapi bikin nyesek. Lebih baik gak peduli, daripada peduli tapi bikin sakit hati.
Kecemerlangan adalah hasil daripada sikap yang ingin sentiasa melakukan yang terbaik.
Daripada daftar jadi Boyband mending aku daftar jadi Boyfriend kamu aja.
Percayalah, hari ini akan lebih indah daripada kemarin jika kita mengawalinya dengan doa dan senyuman.
"Daripada mengeluh tentang masalalu, Aku akan lebih senang menghadapi masa depan." Oz Vessalius - Pandora Heart
Cinta itu tanpa paksaan. Kalo dia lebih memilih org lain daripada kmu, relakanlah dia. Skrang saatnya kmu mendapatkan yg lebih baik darinya.
RT @Abggaram96: baju awek awek skrng lebih ketat daripada undang undang jalan raya .
Terkadang.. Lebih baik terlihat sombong daripada terlihat murahan. Lebih baik terlihat cuek daripada terlihat gampangan.
Yoona lebih percaya diri dengan kemampuan dance dan aktingnya daripada kemampuan menyanyinya
Beberapa ilmuwan mengatakan bahwa buaya lebih erat terkait dengan burung daripada kadal atau reptil lainnya.